Mediarespons för Önskeambulansen i Uppsala

Stort medialt intresse för Önskeambulansen i Uppsala

Önskeambulansen i Uppsala är nu på allas läppar. Det senaste dygnet har det mediala intresset för verksamheten varit mycket stort vilket vi är mycket glada för.

Det började med en tryckt artikel i onsdagsupplagan (190529) av Uppsala Nya Tidning. Under torsdagseftermiddagen (190530) publicerades samma artikel i digital form på tidningens hemsida. Se artikeln via denna länk (kräver inlogg).

Tidigt under fredagsmorgonen (190531) publicerade TT ett kortare utdrag ur UNT artikel. Denna artikel har ett flertal tidningsredaktioner runt om i landet valt att ta in till det egna nyhetsflödet. Bland de större redaktionerna finns Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Sydsvenskan. Bland de mindre redaktionerna finns representation från landets alla hörn från Piteå i norr till Blekinge i syd. Nyheten om att Uppsala fått en Önskeambulans spred sig även i flertal radioutsändningar.

TV4 uppmärksammade Önskeambulansen lite extra genom att dels ta upp ämnet i fredagens (190531) nyhetssvep i ”Efter fem” men framförallt med ett inslag i nyhetssändningen såväl kl 19:00 som kl 22:00.

Mot bakgrund av den mediala uppmärksamheten kan vi med glädje konstatera att intresset för verksamheten är stor och det har resulterat i ett antal önskeförfrågningar, medlemsansökningar och förfrågningar om hur man kan bli volontär.

Har man frågor om Önskeambulansen i Uppsalas verksamhet, besvaras flera av dem på vår sida för vanliga frågor. Har man en fråga som ej besvaras där är man välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret.